Türk milletinin ortaya koyduğu eşsiz mücadelenin ve yeniden dirilişin şanlı destanı, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve kıvancını yaşıyoruz.
İstiklal Marşı’mız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheser, milli bir mutabakat metnidir.
İstiklal Harbimizin şiddetini en fazla hissettirdiği günlerde, Mehmet Akif’in milletimizin hissiyatına tercüman olarak kaleme aldığı İstiklal Marşı’mız, 100 yıl önce bugün TBMM’de kabul edilmiştir. 724 şiir arasından seçilen İstiklal Marşı; 12 Mart 1921’de Birinci Meclisi coşku, gurur ve heyecana sevk etmekle kalmamış; o günden bugüne, bugünden geleceğe, bağımsızlık sembolümüz olarak milletimizin benliğinde en nadide yeri almıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yılını kutluyor, bu marşı yazarken "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY' u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile yâd ediyorum.
Furkan ALPAY
Sultanhisar Kaymakam V.